Wat is Drupal? | Wildsite

Wat is Drupal?

Drupal is één van de meest krachtige en flexibele Content Management Systemen (CMS) van dit moment. Het stelt je in staat eenvoudig content te publiceren, alleen of samen met een complete redactie. Je kunt voor gebruikers verschillende rollen aanmaken met bijbehorende rechten. Het bezit een revisie systeem en je kunt een eigen workflow bedenken.

Het systeem is naar wens uit te breiden dankzij gratis modules die naadloos met elkaar samen werken. Drupal wordt ingezet voor tal van soorten websites, zoals corporate, nieuws, intranet, community platformen of e-commerce websites... of combinaties hiervan.

 

Open source

Drupal is volledig open source. Dat betekend dat de broncode van de software voor iedereen toegankelijk en beschikbaar is. De omvangrijke Drupal Community zorgt continue voor nieuwe (gratis) modules die in het platform kunnen worden geïntegreerd. Het beheer en de bewaking van de architectuur van Drupal is in handen van de Drupal Association. Deze non-profit organisatie draagt continue zorg voor onder andere security updates en nieuwe releases. Drupal is bedacht en vrijgegeven door Dries Buytaert.

 

De belangrijkste voordelen van Drupal

  • Je hoeft niet meer na te denken over de opties of beperkingen van je CMS. Je kunt je volledig concentreren op de inhoud en het maken van mooie content. Drupal is vanuit zichzelf al ontzettend uitgebreid, maar door extra modules toe te voegen worden de mogelijkheden eindeloos.
     
  • Je bespaart tijd, doordat Drupal efficiënt is in te richten en je rollen en rechten voor medewerkers en redacteuren kunt maken.
     
  • Je bent niet afhankelijk van één webbouwer. Drupal is open source en heeft een grote Community van programmeurs en web developers.
     
  • Een zeer veilig en stabiel systeem. Organisaties als Het Amerikaanse Witte Huis, NASA, de Tweedekamer, RTL Nieuws en de Universiteit van Utrecht gebruiken Drupal voor hun websites.

 

Lees ook mijn blog Drupal of Wordpress, welk CMS is beter?

Lees mijn blog